Broskvová zmrzlina

Autor: Táňa
14/08/2019

Broskvové zmrzlině z domácí úrody nemá cenu odolávat. A nepotřebujete na ni mnoho ingrediencí.

Připravuje se z vařeného smetanovo-žloutkového custardu, třtinového cukru a broskví. Jednoduché a výborné.

Léto ještě neskončilo a na dobrou domácí zmrzlinu není nikdy pozdě.

TIP! Na blogu najdete více receptů na přípravu zmrzliny:
Zmrzlina z banánů a arašídového másla
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Krémová čokoládová zmrzlina

E-SHOP S VŮNÍ VANILKY! Klikněte sem a vyberte si z našeho e-shopu něco pro radost.

Broskvová zmrzlina

BROSKVOVÁ ZMRZLINA

INGREDIENCE

(1 hrnek = 240 ml, 1 lžíce = 15 ml)

300 ml (1 a ¼ hrnku) smetany ke šlehání (31 %), (pro odlehčení lze 100 ml smetany nahradit mlékem)
100 g (½ hrnku) třtinového cukru
4 žloutky
500 g broskví (asi 5 broskví), oloupaných, vypeckovaných, pokrájených na menší kusy
20 g (2 lžíce) třtinového cukru

POSTUP

  1. Budete potřebovat větší plastovou či kovovou uzavíratelnou nádobu vhodnou ke zmrazení.
  2. Smetanu vlijte do dostatečně velkého hrnce a zahřívejte ji na mírném ohni až téměř k bodu varu. Pak ji odstavte z ohně.
  3. Do středně velké nádoby vhodné ke šlehání vsypejte 100 g cukru, přidejte žloutky a společně je šlehejte ručně nebo pomocí elektrického šlehače do světlé pěny. Pak za stálého šlehání postupně přilévejte horkou smetanu. Směs vlijte zpět do hrnce a na mírném ohni za stálého promíchávání zahřívejte, dokud trochu nezhoustne (asi 5 minut). Custard dále nevařte, odstavte ho z ohně a nechte za občasného promíchání vychladnout.
  4. Oloupané pokrájené broskve dejte do vyšší nádoby, přisypejte 20 g cukru a ponorným mixérem rozšlehejte dojemna. Pak broskvové pyré vmíchejte do vychladlého smetanového custardu.
  5. Připravený broskvový krém nalijte do plastové či kovové nádoby, vložte do mrazáku a nechte chladit alespoň 4 hodiny nebo déle podle potřeby. Během té doby zmrzlinu 2-3x promíchejte. Pokud máte zmrzlinový strojek, broskvový krém nechte zamrazit podle návodu k vašemu strojku.
  6. Před servírováním nechte zmrzlinu trochu povolit při pokojové teplotě, aby šla dobře nabírat. Podávejte samotnou, či ozdobenou nakrájenými broskvemi, nebo i jinak podle libosti.

Z uvedeného množství ingrediencí připravíte cca 1 l zmrzliny.

Broskvová zmrzlina

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Like
Close
Close