Čokoládový dezert z mascarpone s jahodami

Čokodezmasjah1

Čas jahod je tu. Čas čokolády je, řekla bych, po celý rok. A když se tyto dvě ingredience dají dohromady, zákonitě musí vzniknout něco úžasného. Jako například čokoládový dezert z mascarpone s jahodami.

Právě teď s přibývající hezkými dny je ideální doba na různé poháry a nepečené dezerty. Jsou snadné, osvěžující, a kdo se příliš nekamarádí s pečící troubou, možná za ně bude rád.

Dvěma hlavními ingrediencemi jsou mascarpone a čokoláda. Mascarpone, krémový smetanový čerstvý sýr, je skvělým základem mnoha nepečených dezertů včetně oblíbeného tiramisu. Dodává dezertu správnou hutnost, zároveň jemnost a také příjemně smetanovou chuť. Jeho kombinace s čokoládou nemá chybu. A tady doporučuji sáhnout po nějaké kvalitní čokoládě s vyšším obsahem kakaa, která dezertu dodá opravdu výbornou výraznou chuť, a posílí tak Váš požitek z dezertu.

Mojí volbou pro oslazení dezertu se stal javorový sirup, který ráda používám všude, kde mohu. Můžete však použít také třtinový cukr, pokud ho máte raději nebo jste na něj zvyklí.

Pak už stačí