O mně

Hezký den, jmenuji se Táňa a vítám vás na svém blogu, který věnuji zdravému pečení. Najdete zde nové a moderní recepty, i takové ty tradiční babičkovské, které upravuji tak, aby naplňovaly mou potřebu zdravějšího životního stylu. A dělám to s velkým nadšením, tak věřím, že ho na vás také trochu přeskočí a že si pak rádi něco dobrého upečete.

A proč jsem vlastně založila Vůni vanilky? Čistě ze zájmu, radosti z pečení a chuti se o to všechno podělit. Od dětství až do dnešních dnů jsem nastřádala ohromné množství zajímavých receptů. Většinu z nich si upravuji podle sebe a tenhle blog je takové mé oblíbené klidné místo, kam si je ukládám a kde se můžu podělit o zkušenosti s pečením. Ani jsem nečekala, kolik práce a času takový blog vyžaduje, než jsem do toho po hlavě skočila :-). Ale pokaždé mám velkou radost, když se něco hezkého povede, a tak mi to ve výsledku přináší i velkou dávku potěšení.

Snažím se o pečení ze zdravějších surovin a bez zbytečné chemie. Tím spíš, že mám doma dva malé klučíky. Používám celozrnné a bezlepkové mouky, kypřící prášek bez fosfátů, sladím spíše méně a pouze přírodními sirupy, medem a nerafinovaným cukrem. Co mohu, to použiju čistě přírodní. Mnohé recepty, i ty velmi tradiční, lze totiž připravit zdravěji, aniž by ztratily na chuti.

Všechny fotografie i recepty, které na blog vkládám, jsou mým dílem. V pečení, psaní i focení jsem samouk, tak mi prosím promiňte občasné nedokonalosti. Pořád se učím a snad se přitom i zlepšuji.

Nebojte se napsat k mým receptům na blogu svůj komentář, poslat e-mail nebo se ozvat přes sociální sítě. Moc ráda si s vámi popovídám, podělím se o dojmy a potěší mě i každá nová inspirace. Tak hurá do toho :-).

Díky, Táňa

4 comments

  • Pekny den Tano,
    na vase stranky jsem narazila uplne nahodou, kdyz jsem patrala po nejake inspiraci na zdrave peceni. Vyzkousela jsem zatim 2 recepty a oba dopadly fantasticky. Rebarborovy kolac a mandle s cukrem. Skvele, famozni. U nas doma se to na stole ani neohralo. Sezrano v rekordnim case! Diky za inspiraci! Tesim se na dalsi vase prispevky. Budu zkouset dal. Diky vam. Fandim a sleduji vas vsude, kde se da. :-)-

    Marie

    Reply
    • Tana

      Dobrý den, Marie, moc Vám děkuji za milé řádky. Hezky se to čte. A taky jste mě pobavila, jsem ráda, že u Vás vše tak rychle zmizelo ze stolu! 🙂 Ale můžu Vás uklidnit, u nás to vypadá často dost podobně, hlavně co se týká těch karamelizovaných mandlí. O ty je boj. 🙂
      Děkuju, Táňa

      Reply
  • Mila Tano teprve dnes jsem nasla vas blog a ihned me zaujaly vase recepty a upekla jablkovy kolac, je jeste teply. Obdivuji vas a vsechny ty,kteri se podeli o sve zkusenosti . Moc diky a preji klidny blogersky psani. Ilona Patorkova

    Reply
    • Tana

      Milá paní Ilono, moc mě těší, že jste našla můj blog a hned se vrhla na pečení. Vždycky si o tom ráda přečtu a hlavně doufám, že Vám koláč chutnal. Je fajn, když lidi spojí stejný koníček. Těším se, že se tu budeme třeba i do budoucna setkávat. Děkuji za milé řádky a mějte se hezky. Táňa

      Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *