Ovesné cookies

Autor: Táňa
05/12/2020

Ovesné cookies jsou velmi jedlé, rychle hotové a bezvadné na mlsání i na malou svačinku.

Uvnitř měkké, navrch lehce křupavé, voňavé po skořici a ovesných vločkách. Libovolně do nich můžete přidat i ořechy, semínka, rozinky či čokoládové pecky.

A když si je připravíte v malých tvarech, umím si je skvěle představit také jako zdravější vánoční cukroví.

Ovesné cookies

OVESNÉ COOKIES

INGREDIENCE

(1 lžička = 5 ml)

100 g třtinového cukru
110 g másla, pokojové teploty
1 lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
1 vejce
½ lžičky skořice, mleté
100 g špaldové celozrnné mouky
¼ lžičky jedlé sody
150 g ovesných vloček, jemných

POSTUP

  1. Velký plech vyložte papírem na pečení.
  2. Na těsto ve větší míse vyšlehejte cukr s máslem, vanilkou a solí dojemna. Přišlehejte vejce, skořici a mouku promíchanou s jedlou sodou. Nakonec vpracujte ovesné vločky.
  3. Z těsta tvořte na připravený plech hromádky o průměru asi 4-5 cm a trošku je rukou nebo vidličkou zploštěte.
  4. Troubu vyhřejte na 180 °C, vložte naplněný plech a pečte cca 12 minut nebo dokud nejsou cookies při okrajích lehounce nazlátlé.
  5. Cookies nechte po vytažení z trouby minutku odstát na plechu, pak je přendejte na kovovou mřížku a nechte zcela vychladnout.

Ovesné cookies

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Like
Close
Close