Skořicové vafle s ovesnými vločkami

Skořvafloves1

Myslím, že k pořádné nedělní snídani patří domácí vafle. Po celozrnných vaflích tu mám další recept, který u nás doma prošel a ke kterému se rádi vracíme. Je to recept na skořicové vafle s ovesnými vločkami.

Celozrnné těsto obohacené ovesnými vločkami a ovoněné skořicí, vanilkou a citrónovou kůrou. Taková je to paráda. Samé výborné a zdravé ingredience, které nakonec můžete dochutit libovolným ovocem, čokoládou, šlehačkou, ořechovým máslem, džemem atd. Kombinací je nepřeberně a s žádnou z nich snad ani nemůžete šlápnout vedle.

A když jsem zmiňovala nedělní snídani, tak jsem v podstatě myslela i snídani v kterýkoliv jiný den. Vlastně jsem tím myslela, že vafle si můžete připravit v kteroukoliv denní dobu, protože k chuti přijdou vždy :-).

Skořvafloves2

SKOŘICOVÉ VAFLE S OVESNÝMI VLOČKAMI

INGREDIENCE

(1 hrnek = 250 ml, 1 lžička = 5 ml, 1 kostka másla = 250 g)

1 a ½ hrnku celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
½ hrnku jemných ovesných vloček
1 sáček (12 g) kypřícího prášku bez fosfátů
1 sáček (20 g) vanilkového třtinového cukru
½ lžičky soli
½ lžičky mleté skořice
strouhaná kůra z ⅓ citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
⅓ hrnku (80 g nebo ⅓ kostky) másla, rozpuštěného
1 a ⅔ hrnku (410 ml) mléka, rostlinného nebo živočišného
2 vejce

POSTUP

  1. Do větší mísy vložte nejprve suché a poté mokré ingredience, a ručně nebo elektrickým šlehačem vše ušlehejte na husté tekuté těsto.
  2. Plotýnky vaflovače potřete pomocí mašlovačky troškou rostlinného oleje nebo másla a nechte je rozpálit.
  3. Pomocí naběračky nalévejte těsto na plotýnky vaflovače (mně vyšla na každou vafli zhruba jedna malá naběračka těsta), a pečte cca 3-5 minut podle toho, jak moc chcete mít vafle propečené a křupavé. Čím déle je budete péci, tím budou tvrdší a křupavější.
  4. Hotové vafle můžete podávat teplé i studené. Nejlepší jsou čerstvě upečené, ozdobené například ovocem, šlehačkou, marmeládou, polité čokoládou, javorovým sirupem, posypané oříšky, semínky atd.

Z uvedeného množství ingrediencí připravíte 10-12 kusů vaflí.

Skořvafloves3

2 comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>