Směs koření na Speculatius

Speculkoř1

Speculatius jsou sušenky typické svou výrazně kořeněnou chutí. Tu tvoří specifická směs několika druhů koření se silným a neodolatelným aroma. Pro případ, že byste se rozhodli si Speculatius upéci nebo byste jen chtěli nějakým jiným sušenkám a dezertům dodat příjemně kořeněnou, lehce perníkovou vůni, stojí zato mít tuto směs kdykoliv po ruce a v dostatečném množství.

Níže uvedený recept předepisuje ingredience na 30 g koření, což je 6 polévkových lžic. Toto množství vystačí na 3 dávky sušenek Speculatius, celkem ze 750 g mouky.

Jinými slovy na 1 dávku těsta z 250 g mouky potřebujete 10 g = 2 lžíce koření. A zbytek směsi uskladníte na příští pečení.

Můj recept na Speculatius a více povídání o nich najdete ZDE.

Speculkoř2

SMĚS KOŘENÍ NA SPECULATIUS

(1 lžíce = 15 ml, 1 lžička = 5 ml)

3 lžíce (18 g) mleté skořice (máte-li skořici rádi, klidně přidejte 1 lžíci navíc, celkem tedy 4 lžíce)
1 lžička (3 g) mletého muškátového oříšku (množství ze zhruba 1 malého oříšku)
1 lžička (3 g) mletého nebo tlučeného hřebíčku
½ lžičky (2 g) mletého anýzu
½ lžičky (2 g) mletého bílého pepře
½ lžičky (1 g) mletého koriandru
½ lžičky (1 g) mletého zázvoru

POSTUP

  1. Všechno koření dobře promíchejte a uskladněte ve vzduchotěsné nádobce.
  2. Koření použijte podle konkrétního receptu nebo ho libovolně přidejte například do sušenek, bábovek, perníku, cukroví apod.

Speculkoř3

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>