Tiramisu bez vajec

Tiramisu bez vajec

Tiramisu není třeba blíže představovat. Jeden recept na tento nepečený dezert tady na blogu už mám – Tiramisu s javorovým sirupem. Dnešní recept se od toho prvního liší v jedné zásadní věci, je to tiramisu bez vajec.

Mnoho lidí má obavy z konzumace syrových vajec, která jsou obvykle součástí tiramisu. V tomto receptu se žádná vejce nevyskytují, takže zmíněné obavy zde odpadají.

Další změnou je nahrazení části Mascarpone méně tučnou smetanou ke šlehání. Chuťový rozdíl není téměř patrný a vyšlehaný krém zůstává jemný a lahodný.

Zatímco u Tiramisu s javorovým sirupem jsem sladila pouze uvedeným přírodním sladidlem, u tiramisu bez vajec jsem se držela klasického způsobu slazení cukrem. Jako vždy jsem sáhla po nerafinovaném třtinovém cukru, který jsem si namlela v elektrickém kávovém mlýnku na jemnou moučku.

Tiramisu je úžasný vynikající dezert a navíc nenáročný na přípravu, takže jej v pohodě zvládne opravdu každý. Vyzkoušejte ho i vy.

TIRAMISU BEZ VAJEC

INGREDIENCE

250 g Mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
60 g moučkového třtinového cukru
cukrářské piškoty
200 ml silné dobré kávy, vychladlé
3 lžíce Amaretta nebo rumu
hořký kakaový prášek na posypání

POSTUP

  1. Připravte si 4-6 dezertních misek či pohárků (podle počtu požadovaných porcí).
  2. Do vyšší nádoby vložte Mascarpone, smetanu a moučkový cukr a vše šlehejte elektrickým šlehačem, dokud nevznikne hustý jemný krém.
  3. Piškoty zlehka namáčejte z obou stran do kávy smíchané s Amarettem či rumem a vkládejte do připravených dezertních misek. Na piškoty rozprostřete šlehačkový krém a zasypejte trochou kakaového prášku. (Použijete-li větší misky, můžete ponechat pouze jednu vrstvu tiramisu. Pokud pracujete s menšími pohárky, můžete vrstvu piškotů, krému a kakaa udělat ve více vrstvách na sobě.)
  4. Tiramisu nechte před podáváním alespoň několik hodin rozležet v lednici, aby piškoty natáhly vlhkost a změkly, a chutě všech ingrediencí se správně propojily.

Z uvedeného množství ingrediencí připravíte 4-6 porcí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *