Vafle s vůní perníku

Pernikvafle1

Vafle potěší snad úplně každého, kdo má rád sladké. A co teprve, když Vás přivábí svým neodolatelným jemně kořeněným aroma. Takové jsou celozrnné vafle s vůní perníku.

Příprava je jako vždy nádherně snadná. Vymíchat těsto, upéct vafle, a pak už jen konzumovat. Na vaflích je hezké, že si je můžete ochutit a ozdobit pokaždé jinak. Já miluju jahody, šlehačku, čokoládu a oříšky, ale kombinací a variací je tolik, že si vybere opravdu každý.

Tak s chutí do nich, ať už si je dáte k snídani, nebo ke kávě jako dezert.

Pernikvafle2

VAFLE S VŮNÍ PERNÍKU

INGREDIENCE

(1 hrnek = 250 ml, 1 lžíce = 15 ml, 1 lžička = 5 ml)

1 a ¾ hrnku celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátů
¼ lžičky soli
½ lžičky perníkového koření nebo směsi mleté skořice, zázvoru a hřebíčku (podle chuti můžete i ¾ lžičky)
2 vejce
1 a ¾ hrnku mléka
⅓ hrnku rostlinného oleje
2 lžíce javorového sirupu nebo tekutého medu
1 lžička vanilky (extraktu, zrníček apod.)

POSTUP

  1. Do větší mísy dejte nejprve všechny suché a poté i mokré ingredience, a ručně nebo elektrickým šlehačem vše ušlehejte na husté tekuté těsto.
  2. Plotýnky vaflovače potřete pomocí mašlovačky troškou rostlinného oleje nebo másla a nechte je rozpálit.
  3. Pomocí naběračky nalévejte těsto na plotýnky vaflovače a pečte cca 3-5 minut podle toho, jak moc chcete mít vafle propečené a křupavé. Čím déle je budete péci, tím budou křupavější.
  4. Hotové vafle můžete podávat teplé i studené. Nejlepší jsou čerstvě upečené, například s ovocem, šlehačkou, marmeládou, polité čokoládou, javorovým sirupem, posypané oříšky, semínky atd. Zkrátka jak máte rádi.

Z uvedeného množství ingrediencí připravíte cca 8 kusů vaflí.

Pernikvafle3

Pernikvafle4

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>