Kakaové sušenky s kokosem

Autor: Táňa
24/02/2024

Kakaové sušenky s kokosem můžete upéci jako cukroví, rychlé pohoštění pro návštěvu, nebo třeba jako svačinku do školy.

Obsahují oblíbené chutě, kakao, skořici, vanilku, kokos.

Také jsou bezlepkové. V receptu uvádím plain white flour od Doves Farm, ale vyzkoušet můžete i další bezlepkové mouky. Já jsem si například oblíbila přidávat mouku mandlovou nebo kukuřičnou. Ráda také sáhnu po mouce Mix C – Mix Pâtisserie, která je určena právě i na sušenky.

Navíc vás nečeká náročná příprava, žádné vyvalování, vykrajování. Z těsta se ručně tvarují kuličky, které před pečením na plechu jen mírně rozplácnete vidličkou. Sušenky se tak lépe propečou a zároveň budou díky otiskům hrotů vidličky rovnou ozdobené.

Kakaové sušenky s kokosem

KAKAOVÉ SUŠENKY S KOKOSEM

INGREDIENCE

(1 lžička = 5 ml)

240 g bezlepkové mouky (např. plain white flour od Doves Farm, nebo také směs více bezlepkových mouk)
20 g kakaa (práškového)
100 g třtinového cukru s vanilkou
špetka soli
100 g strouhaného kokosu
¼ lžičky mleté skořice
220 g másla, pokojové teploty
1 žloutek

POSTUP

  1. Velký plech vyložte papírem na pečení.
  2. Do větší mísy vsypejte suché ingredience, tedy mouku, kakao, cukr, sůl, kokos a skořici, přidejte máslo a žloutek a vše vypracujte (můžete si pomoci kuchyňským robotem) v hladké, trochu mazlavé těsto.
  3. Z těsta tvořte na připravený plech kuličky o průměru asi 4 cm a trošku je vidličkou zploštěte.
  4. Troubu vyhřejte na 180 °C, vložte plech se sušenkami a pečte je cca 10-12 minut nebo dokud nejsou při okrajích lehounce nazlátlé.
  5. Čerstvě upečené bezlepkové sušenky jsou velmi křehké a mohly by se polámat, proto je nechte po vytažení z trouby nejprve zchladnout na plechu, a teprve pak je přenášejte.

Kakaové sušenky s kokosem

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Like
Close
Close